Bank of America: Икономиката на САЩ вече е в рецесия

Икономиката на Съединените щати вече е изпаднала в рецесия на фона на глобалната пандемия от Covid-19. Това предупреди Bank of America, цитирана от CNBC.Bank of America: Икономиката на САЩ вече е в рецесия.

Снимка: iStock

„Официално декларираме, че американската икономика е изпаднала в рецесия, присъединявайки се към останалия свят и това е едно дълбоко спускане надолу“, коментира икономистът на Bank of America Мишел Майер.Bank of America: Икономиката на САЩ вече е в рецесия.

„Работните места ще бъдат загубени, благосъстоянието ще бъде унищожено и доверието ще бъде подтиснато“, каза още Майер, информира infostock.bg.

Според банката американската икономика ще се срине през второто тримесечие, когато се очакват спад на БВП от цели 12%. Освен това Bank of America отбелязва, че безработицата ще се удвоява с по 1 милион загубени работни места през всеки месец на второто тримесечие.

„Спасението ще дойде, ако има целенасочен и агресивен политически отговор, който да компенсира загубата на икономическа активност и да осигури стабилна финансова система“, посочи Майер.

Резултат с изображение за „сащ икономика“

Междувременно американският президент Доналд Тръмп обяви, че отменя насрочената за юни среща на държавите от Г-7 в резиденцията му в Кемп Дейвид зарази пандемията от коронавирус. Лидерите на страните от Г-7 ще разговарят по видеоконферентна връзка.

Президентът Тръмп проведе видеоконферентен разговор с лидерите от Г-7 по-рано тази седмица и планира да го повтори през април, май и юни, когато трябваше да се проведе срещата.

Резултат с изображение за „сащ икономика“

Групата Г-7 на най-развитите индустриални държави включва САЩ, Италия, Япония, Канада, Франция, Германия, Великобритания, както и Европейския съюз.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *