BTL Industries създава в Пловдив фабрика за електронна медицинска апаратура

Министерство на икономиката одобри финансиране за 1.02 млн. лева за публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ

BTL Industries: Интегриране на нови технологии в медицинската апаратура в България | Общество | Новини от България и Света | OFFNews.bg

Правителството е одобрило финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) във връзка с изпълнението на сертифициран инвестиционен проект от BTL Industries в Пловдив. Изпълняваният от дружеството сертифициран инвестиционен проект е за изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура. Проектът предвижда инвестиции в размер на 10,5 млн. лв. и разкриване на 80 нови работни места, информира computerworld.bg.

Апаратът Super Inductive System на BTL работи чрез електромагнитно поле с висок интензитет
Апаратът Super Inductive System на BTL работи чрез електромагнитно поле с висок интензитет

Предстои подписването на договори между Министерството на икономиката и дружеството и между министерството и Община Пловдив за изграждане на инфраструктурата. След подписването на договорите на Община Пловдив ще бъдат отпуснати средства в размер на 1.02 млн.лв. за изграждане на заявената пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположено предприятието. Средствата ще са от бюджета на Министерството на икономиката за прилагане на финансови насърчителни мерки по ЗНИ.

BTL Industries: Интелигентна апаратура с невероятни възможности в България
 Община Пловдив има задължение да изгради пътната инфраструктура. Ще бъдат изградени елементи от общинска пътна инфраструктура: част от „Улица „Владая“ и връзка с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток“, гр. Пловдив“. Пътят стига до границите на имота, в който ще се изпълнява сертифицираният по ЗНИ инвестиционен проект на „БТЛ Индъстрийз“ АД.

„БТЛ Индъстрийз“ АД e част от „БТЛ Холдингс“, световен лидер в разработката, производството, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура в три направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина.

Владимир Владков

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *