Burger King отново излиза на борсата

Мярката се предприема за втори път през последните няколко години. През периода 2006-10 г. компанията се продаваше с борсовия код BKC.
Намеренията за повторно излизане на борсата станаха ясни преди няколко дни. Те бяха обявени, след като във вторник нюйоркската инвестиционна фирма 3G Capital обяви, че ще продаде 29% от дела си в BK на базираната в Лондон  Justice Holdings. Цената на сделката ще достигне 1,4 млрд. долара. След като тя бъде финализирана, новото име на компанията ще стане Burger King Worldwide Inc. Нейните дялове ще се търгуват в Ню Йорк. Същевременно 79 на сто от останалите акции ще останат собственост на 3G Capital.
Плановете за повторно излизане на борсата станаха ясни, след като по-рано тази седмица BK обявиха намерението си за най-голямата промяна в менюто от създаването си.. Тя ще бъде подпомогната от рекламна кампания, в която ще вземат участие множество звезди.
До промяната се стигна, след като от 3G Capital миналата година обявиха плановете си за промяна в целевата аудитория на веригата за бързо хранене. Освен изпълнените с калории храни като Enormous Omelet и Burger King Stacker, вече ще се предлагат и продукти като специални салати, фрапета и други по-здравословни неща, посочва „Бизнесуик“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *