Citigroup с печалба от $101 млн. за тримесечието и загуба за акционерите

Американският банков гигант Citigroup отчете печалба от 101 млн. долара за третото тримесечие на годината. Това обаче се равнява на загуба от 27 цента на акция. Приходите на финансовата институция за тримесечието възлизат на 20,4 млрд. долара. За периода банката е отчела загуба от 8 млрд. долара от кредитна дейност и е заделила 802 млн. долара нови резерви.
За същия период на миналата година Citigroup отчете загуба от 61 цента на акция при приходи от 16,26 млрд. долара.
„Продължаваме да изпълняваме своя план и устойчивата рентабилност остава основната ни задача в близко бъдеще“, съобщи изпълнителният директор на Citigroup Викрам Пандит. „На фона на подобряващите се тенденции в потребителското кредитиране на международните пазари, ситуацията в САЩ остава изпълнена с предизвикателства“, коментира той.
Загубата идва след приключването на срока за конвертиране на привилегированите акции в обикновени, които донесоха печалба след данъци от 851 млн. долара. Освен тази печалба обаче те струват и 3,1 млрд. долара, изплатени на притежателите на привилегированата емисия. Така операцията е довела до негативен резултат от 0,18 долара на акция.
Други 2 цента на акция пък са отишли за набиране на средства за изплащане на дивидента по привилегированата емисия, предава CNBC.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *