Dacia подготвя евтин електромобил

Румънският автопроизводител Dacia се готви да пусне евтин електрически модел в Европа. Той ще е модифицирана версия на малкия електромобил Renault City K-ZE, който в момента се продава в Китай, съобщава германското автомобилно списание Automobilwoche, цитирано от румънски медии.Dacia подготвя евтин електромобил.

Резултат с изображение за Dacia подготвя евтин електромобил

Целта на този ход е „разреждане“ на средните нива на въглеродни емисии за марката Dacia, чиито ограничени разходи възпрепятстват използването на скъпи технологии в бензиновите двигатели, инсталирани на Duster и други модели, продавани на Стария континент, информира expert.bg.

Новият модел ще може да измине 250 км с едно зареждане, ще струва около 15 000 евро и се очаква да бъде пуснат на европейския пазар през 2021 г. В Германия, например, с наскоро увеличения екологичен бонус в страната, електрическата Dacia ще се предлага за по-малко от 10 000 евро.Dacia подготвя евтин електромобил.

Решението на компанията-майка – Renault да продава електрическия автомобил в Европа под марката Dacia не е продиктувано от ниската цена на автомобила и имиджа на марката, а само от целите на ЕС за въглеродния диоксид.

Ръководителят на продажбите в Renault Group Оливие Мюрге твърди пред Automobilwoche, че ограниченията на въглеродните емисии, наложени от ЕС, са много „предизвикателни“.

За автомобилите Dacia, които имат високи въглеродни емисии и ниски цени, които не позволяват използването на скъпи технологии, единствените решения са по-ефективните двигатели.Expert.bg

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *