Dacia подготвя още един кросоувър

През Тази  година румънската марка Dacia празнува своята 50-та годишнина. В чест на глобалното събитие производителят публикува фотография с най-значимите събития след преминаването му под контрола на Renault през 1999 г.

На една от тях е показан загадъчен покрит модел, който трябва да дебютира в най-скоро време. Според повечето западни издания, това ще е кросоувър на базата на нов модел на Renault от C-сегмент. Френският „паркетник” ще бъде показан официално на автосалона в Москва през август, като все още не е ясно как ще се казва.

Твърди се, че този модел е изграден на модернизираната платформа B0 и ще има купеобразен силует. Освен в Русия новият модел на Renault ще се предлага в Бразилия, Китай и Южна Корея. А неговият аналог от Dacia ще бъде насочен най-вече към пазарите в Европа.

Освен това румънците подготвят и сериозно обновяване на своя бестселър Duster. Догодина ще се появи поколение 2.5 на модела., като то ще използва каросерията на втората генерация, но ще бъде на нова платформа. Тази версия на Duster ще се предлага само на определени пазари, тъй като ще е по-скъпа от стандартния модел, информира investor.bg.

Впрочем новата платформата постепенно ще стане основна за Dacia, като на нея ще се правят всички нови модели на марката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *