Facebook забранява рекламите срещу вaксините

Facebook обяви, че планира нова глобална политика, която забранява реклами, които обезкуражават хората да си правят ваксини, предаде CNBC.

Снимка: Flickr

Досега компанията имаше политика срещу измамите с ваксини, които бяха публично идентифицирани от световните здравни организации, информира infostock.bg.

„Ако например рекламата изрично обезкуражава някого да получи ваксина, ние ще я отхвърлим“, заявиха ръководителят на поделението по здравеопазвеане на компанията Кан-Син Дзин и нейният директор по управление на продуктите Роб Корен.

Facebook е подложена на сериозен натиск от страна на групите за обществено здраве за ограничаване на съдържанието и дезинформацияа, негативно настроени към имунизация срещу Covid-19.

Новата забрана се случва на фона на редица промени в политиката, обявени от компанията, за да освободи социалните си мрежи от проблематично съдържание, което преди това се колебаеше да премахне.

Какво се знае дотук за коронавирус и какви са симптомите? | Новини и анализи по международни теми | DW | 15.04.2020
 „Ако реклама, която се застъпва за или против законодателството или правителствените политики, изрично обезсърчава ваксинацията, тя ще бъде отхвърлена. Това включва представяне на ваксините като безполезни, неефективни, опасни или нездравословни, описвайки болестите, за които са създадени ваксините, като безвредни, или съставките във ваксините като вредни или смъртоносни“, заяви говорител на компанията.

Наскоро Facebook обяви, че е изтрила повече от 6500 страници и групи, свързани с конспиративната идеология на QAnon или други насилствени движения. По този начин социалната мрежа въведе нови правила, които забраняват групи, в които се обсъждат възможни актове на насилие в реалния живот.

Освен това Facebook заяви, че е завела дело в САЩ срещу две компании, които са участвали в международна операция за „придобиване на данни“. Операцията се разпростира върху различни активи на Facebook, включително Facebook и Instagram, както и други големи уебсайтове и услуги, включително Twitter, Amazon, LinkedIn и YouTube.

Коронавирус

„Компаниите, събрали данните на потребителите на Facebook за целите на маркетинговата информация“, са направили това в нарушение на Общите условия на Facebook, пояснява концернът.

Компаниите, посочени в документите по иска, са базираната в Израел BrandTotal Ltd. и Unimania Inc., регистрирана в Делауеър.

Според уебсайта на BrandTotal нейната компания предлага конкурентна разузнавателна платформа в реално време, която е създадена, за да даде на медиите и анализаторските екипи яснота за стратегията за социални медии и платените кампании на конкуренцията.

Информацията би позволила на клиентите ѝ да анализират и променят разпределението на бюджета си, за да се насочат към нови възможности, да наблюдават тенденциите и заплахите от нововъзникващите марки, да оптимизират своите реклами и съобщения и други.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *