Facebook и Ray-Ban ще правят очила от бъдещето

Гигантът в социалните медии Facebook се готви да създаде първите си смарт очила с добавена реалност. За изработването на устройството технологичната компания ще си партнира с Luxottica, производителят на известните луксозни очила Ray-Ban. Смарт очилата се очаква да бъдат пуснати на пазара през 2022 г.


Facebook и Ray-Ban ще правят очила от бъдещето (ВИДЕО)  

„След като прекарах време с екипа им и във фабриките им, бях убеден, че Luxottica са правилният партньор за нас“, сподели изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг по време на онлайн събитие на компанията, свързано с нейните продукти за виртуална и добавена реалност, информира expert.bg.

Смарт очилата ще бъдат произвеждани като част от многогодишно партньорство между Facebook и Luxottica. Зукърбърг смята, че това е възможност за обединяване на най-добрата технология с най-добрите очила.

Facebook teams up with Ray Ban for company's first “smart glasses”

преди 1 ден

 „Все още не мога да споделя подробности, но смело мога да кажа, че тези очила са крачка по пътя към обогатената реалност. Освен това и изглеждат доста добре“, каза шефът на Facebook.

„Представете си, че се обаждате на приятел и разговаряте с реалистичния му аватар, седнал на масата. Представете си достатъчно интелигентен цифров асистент, който да открива опасности на пътя, да осигурява статистика по време на бизнес среща или дори да ви помага да чувате по-добре в шумна среда“, обясняват от технологичната компания.

С помощта на данните технологичната компания ще разработи и собствена навигация, чиято 3D виртуална карта ще се обновява постоянно. Чрез тези 3D карти бъдещите устройства на Facebook ще могат ефективно да виждат, анализират и разбират света около тях и по-добре да обслужват хората, които ги използват. Устройството Project Aria тества как това може да работи на практика.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *