Facebook създаде инструмент за откриване на бъгове

Социалната мрежа Facebook разработи SapFix – инструмент с изкуствен интелект, който сканира програмисткия код на уеб страници и приложения и идентифицира автоматично евентуалните бъгове, пише TechCrunch.Facebook създаде инструмент за откриване на бъгове.

Резултат с изображение за фейсбук

Доколкото ни е известно, това е първият път, в който машинно генерирана корекция – с автоматизирано тестване и фиксиране от край до край – е внедрена в кодовата база на Facebook“, посочва екипът на Facebook за разработчиците.

“Това е важен крайъгълен камък за хибридите с изкуствен интелект и е допълнително доказателство, че софтуерното инженерство, базирано на търсенето, може да намали довършителната дейност при разработката на софтуер“.

SapFix може да работи със или без Sapienz, предишен автоматизиран софтуер за бъгове на Facebook. Той го използва заедно със SapFix, предлагайки решения на проблемите, които Sapienz открива.

Подобен тип кодове може да помогне на по-малки екипи да разработят по-мощни продукти или да спестят на по-големите корпорации много време. Това е от критична важност за Facebook, която има доста други проблеми за решаване, информира infostock.bg.

Междувременно платформата задълбочи опитите си да се бори с търговията с наркотици. Ако потребител потърси дрога, той се препраща към меню с въпроса „Може ли да ви помогнем?“, което съобщава различни неща, например: „Ако ти или някой, когото познаваш, се борят със злоупотреба с опиати, искаме да ти помогнем да намериш начини да получиш поверителна и безплатна консултация, както и информация за ползването на вещества, превенция и лечение“.

Instagram също вече има подобен прозорец за помощ, подобен на този във Facebook. Той ще се появява винаги, когато даден потребител търси опиати, медикаменти, за които се изисква рецепта или други нелегални субстанции.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *