Foxconn се върви към пълно роботизирано производство

Пълната автоматизация на производството е необратим процес и вече се случва в заводите на тайванският гигант Foxconn, основен партньор на Apple и други известни брандове

Роботизацията на производството включва няколко етапа, пояснява Дай Джиа-пенг, мениджър по автоматизация и техническо развитие на Foxconn, цитиран от DigiTimes.com.

На първия етап Foxconn пуска индивидуални автоматизирани работни станции за всички видове дейности, които са опасни или нежелани от хората. В хода на втората фаза компанията създава напълно автоматизирани производствени линии, които ще намалят броя на използваните роботи.

Накрая, на третия етап, Foxconn въвежда напълно автоматизирани работни заводи, в които ще работят минимален брой хора, отговарящи за логистиката, тестването и инспекцията на производството.

Няколко предприятия на Foxconn в Китай вече са на втори и трети етап на автоматизацията. В момента компанията разполага с 10 напълно автоматизирани линии в своите заводи за сглобяване на моноблок компютри и монитори.

Foxconn използва над 40 хиляди индустриални робота Foxbots, произведени от самата компания. Годишно, гигантът може да произвежда по 10 хиляди подобни машини.

Според Дай Джиа-пенг, промишлените роботи не могат напълно да заменят хората, тъй като човекът е по-гъвкав и бързо превключва от една задача към друга.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *