Google подобрява изкуствения интелект на търсачката си

В скоро време търсачката на Google ще позволи на потребителите си да търсят музикална песен чрез жужене или свирукане с уста („hum-to-search“), пише CNBC.

Снимка: Flickr

Освен това Google въвежда нов алгоритъм за по-добро идентифициране, когато някой използва грешна дума при търсене или просто неправи грешка при набирането на клавиатурата.

Конкретните търсения могат да бъдат най-трудни за разбиране, тъй като понякога едно конкретно изречение, което отговаря на въпроса, може да бъде скрито дълбоко в уеб страницата, информира infostock.bg.

Google Continues Black Search Results User Interface Test
 Много често статистическите данни са заровени в големи масиви от данни и не са лесно разбираеми или достъпни онлайн. От 2018 г. компанията работи по проекта Data Commons, отворена база данни със статистически данни, стартирана в сътрудничество с американската служба по преброяване (Census), Бюрото по статистика на пазара на труда и Световната банка.

Наскоро стана ясно, че Китай се подготвя за мащабни промени в антитръстовото си законодателство и планира да започне на антитръстово разследване на Google във връзка със злоупотреба с доминиращата позиция на мобилната операционна система Android с цел ограничаване на конкуренцията.

Google Management Lessons Book Coming From Eric Schmidt
 Случаят е предложен миналата година от производителя на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies и е подаден за преглед от главния пазарен регулатор на антитръстовата комисия към Държавния съвет.

Решението дали формално да се премине към разследване може да бъде взето още през октомври и може да бъде свързано с обтегнатите отношения между Китай и Съединените щати.

Google ще показва местоположението на потребителите си - Zov News - Новините от Северозападна България
 Предложените изменения включват и значително увеличаване на максималните глоби и разширяване на критериите за оценка на това колко голям е контролът на една компания върху пазара.

Потенциалното разследване следва редица действия от страна на администрацията на американския президент Доналд Тръмп срещу китайските технологични компании във връзка с опасения за националната сигурност.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *