Huawei изпреварва Apple по продажби на смартфони

Само преди месец в класацията на агенцията за маркетингови проучвания IDC, Huawei се изкачи на втора позиция в света в бизнеса със смартфони за второто тримесечие на 2018 г.Huawei изпреварва Apple по продажби на смартфони.

Има обаче съществена разлика в начина на измерване на данните според IDC и Gartner, съобщават от представителствотона китайската компания за Централна и Изотчна Европа.

Докато IDC измерват доставените смартфони от вендорите към различните пазари, което реално не отброява реалните продажби, класацията на Gartner отчита точно това – колко са реално продадените устройства към крайния клиент за даден период.

И в двете класации Huawei изпреварва Apple като Gartner ясно подчертава, че през второто тримесечие на тази година глобалните продажби на смартфони са нараснали с 2% в сравнение с второто тримесечие на 2017 г., до общо 374 милиона продадени мобилни устройства. На фона на този минимален ръст, нарастването на продажбите на Huawei устройства надминава 38%, информира infostock.bg.

За последното отчетено тримесечие на 2018 г., Huawei са продали 49.8 милиона устройства и държат 13.3% от световния пазар, a Apple – 44.7 милиона единици и 11.9% пазарен дял.

В изявление на директора на Gartner, Аншул Гупта споделя, че „Huawei продължава да въвежда иновативни функции в своите смартфони“, докато търсенето на iPhone X „започна да се забавя от много по-рано“ тази година за разлика от предходните години, когато новите модели iPhone бяха представени.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *