Huawei ще конкурира Apple и Samsung чрез изкуствен интелект

Компанията Huawei възнамерява да използва възможности, захранвани от изкуствен интелект, за да измести светлината на прожекторите от основните имена при смартфоните и таблетите – Samsung и Apple.

Другия месец Huawei ще представи новия си водещ телефон – Mate 10, в който с помощта на изкуствен интелект възнамерява да добави функции като незабавно разпознаване на снимки, пише Reuters. Ричард Ю, главният изпълнителен директор на потребителския бизнес на Huawei, в събота представи нов мобилен чип – Kirin 970, на който компанията разчита да направи телефоните и от най-висок клас много по-бързи и по икономични от гледна точка на батерия.

Китайската компания ще пусне в продажба Mate 10 и събрата му Mate 10 Pro в Мюнхен на 16 октомври, потвърди Ю. Той отказа да даде подробности за новите възможности на устройствата, но се очаква смартфоните да бъдат с големи дисплеи с диагонал над 6 инча, итформира economic.bg.

Вграденият изкуствен интелект, вграден в новите чипове може да направи телефоните по-персонализирани, като те дори ще могат да предвиждат действията и интересите на своите собственици. Например, изкуственият интелект ще направи възможно превеждането в реално време, слушането на гласови команди или работа с добавена реалност, която препокрива текста, звуците, картините и видеото, които потребителите възприемат в реалния живот.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *