Intel прекрати доставките на процесори за Русия и Беларус

Американският производител на чипове Intel официално обяви спирането на всякакви доставки за Русия и Беларус. Това е поредната голяма ИТ компания, която предприема подобен ход.

Intel е поредната голяма ИТ компания, която спира доставките на свои продукти в Русия
(снимка: Intel Corporation)

„Преустановихме всички доставки до клиенти в Русия и Беларус”, гласи съобщение на сайта на Intel. Очевидно това решение се отнася за всички видове продукти, включително процесори за персонални компютри и сървъри, информира technews.bg.

Санкциите, наложени от Съединените щати, не ограничават доставките на потребителско оборудване за Русия, но въпреки това Intel прекратява доставките на цялата си гама чипове. Засега няма съобщения за промени в работата на местните офиси на компанията.Comparison] Intel Core i7-1160G7 vs Core i5-1135G7 – the Core i5 wins in the CPU benchmarks but faulters when it comes to the GPU tests

„В Русия за Intel работят малко повече от 1200 служители, офисите на компанията се намират в Нижни Новгород и Москва. Intel подкрепя своя руски екип и ще продължи да го прави. Да помагаме на служителите е наш основен приоритет”, се казва в официално изявление на руското представителство на компанията.

Малко по-рано и AMD, основния конкурент на Intel, обяви официално, че прекратява доставките на процесори и други продукти за Русия и Беларус.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *