Jaguar измисли преносим умен волан

Публикувано във факти.бг: Британският производител на луксозни автомобили Jaguar представи прототип на преносим волан с изкуствен интелект. Умното кормило може да се демонтира и да се използва като личен помощник. Технологията ще бъде демонстрирана с концептуалния Future-Type, който създаден с цел да покаже как ще изглеждат автономните коли след 2040 г.

Публикувано във факти.бг:Воланът на бъдещето е наречен Jaguar Sayer. Кръстен е на дизайнера на D-Type, E-Type и XJS Малкълм Сейър. Представлява овал от полиран метал с два вградени дисплея и гласово управление.Изкуственият интелект на Jaguar Sayer запомня информация за дневното разписание на собственика и напомня за предстоящи срещи. Кормилото може да предугажда кога автономният автомобил трябва да се прибере вкъщи или да предложи „драйвърски“ маршрут, по който управлението да поеме човек, информира fakti.bg.

Умният волан на Jaguar ще бъде особено полезен при използването на услуги за споделено пътуване. Той ще позволява на собственика си да сменя колата в зависимост от конкретните нужди, запомняйки позицията на седалката, настройките на аудиосистемата и маршрутите на навигацията.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *