Jaguar откри новия си завод в Словакия

Новите производствени мощности на Jaguar Land Rover в Нитра, Словакия

Jaguar Land Rover откри модерен завод за производство на автомобили в Нитра, Словакия, на стойност 1,4 млрд. евро. Това е първият производствен център, който автомобилната компания от Великобритания отваря в страната.

Новият завод е част от стратегията на Jaguar Land Rover за глобална експанзия, след като през 2014 г. компанията откри съвместно предприятие в Китай, а две години по-късно – и завод в Бразилия.

„Нашият завод в Нитра ще подсили производствените ни дейности и ще допълни съществуващите вече предприятия във Великобритания, Китай, Бразилия, Индия и Австрия“, заяви проф. д-р Ралф Спет, главен изпълнителен директор на компанията.

Към момента служителите на Jaguar Land Rover в Нитра са около 1 500 души, като 98% от тях са местни. Компанията ще започне своята втора фаза за подбор на персонал през ноември в търсене на нови 850 души, които ще се присъединят към екипа в Нитра, информира technews.bg.

Всички служители, ангажирани с производствената дейност, са участвали в специално 12-седмично обучение в Академията за обучения на компанията. „Нашата разнородна работна сила привнася богат опит както от автомобилния, така и от други браншове“, подчерта проф. д-р Спет.

Новите производствени мощности, разположени върху 300 000 кв.м., заемат челни позиции по отношение на алуминиевите производствени и инженерни експертни решения в Словакия, с годишен капацитет от 150 000 автомобила. Поддържайки ангажимента на компанията да доставя високотехнологични олекотени автомобили, първият Land Rover Discovery слезе от производствената линия през септември.

Първият Land Rover Discovery слезе от производствената линия през септември

Заводът интегрира иновативни технологии и е първият в Европа, който използва система за пренос PULSE на Kuka, която е с 30% по-бързи времена на прехвърляне, в сравнение с конвенционалните конвейерни системи. Той ще разполага също със силно автоматизиран цех за боядисване.

Заводът е проектиран с гъвкавост за прилагане на интелигентни, свързани производствени технологии като визуализация на производствената дейност чрез използване на данни в реално време с цел решаване на въпроси, които подпомагат по-добрата ефективност, доставките и качеството в процеса на работа.

Словакия има утвърден премиум автомобилен бранш, който представлява 44% от общата индустрия на страната. С установена мрежа от доставчици в непосредствена близост, Jaguar Land Rover се снабдява локално с редица компоненти като седалки и джанти, за да поддържа производството на Land Rover Discovery в Нитра и така осигурява няколко хиляди допълнителни работни места във веригата на доставки за автомобилния бранш в Словакия.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *