Meta Platforms може да е следващата Facebook

По-рано известна като Facebook, Meta Platforms (NASDAQ:FB) е плод на въображението на ултра-богатия предприемач Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на компанията. Някои хора са съгласни с визията на Зукърбърг за метавселената, докато други не са. И все пак е разумно да държите поне няколко META акции, тъй като растежът на метавселената може да бъде експлозивен.

 

Снимка: Shutterstock

Спомняте ли си първия път, когато чухте, че Зукърбърг променя името и цялостния фокус на Facebook? Може да изглежда, че е загубил контрол над реалността. И все пак, висенето по време на този преход може да се отплати щедро, отбелязва InvestorPlace.

Тъй като Зукърбърг се удвоява на пазара, инвеститорите могат или да се отдръпнат и да гледат отдалеч, или да се възползват от шанса на META акциите и потенциално да спечелят от тази компютърно генерирана революция, информира infostock.bg.

Какво се случва с META акциите?

Представяли ли сте си някога, че META акциите могат да бъдат ценни акции? В продължение на години, когато се търгуваха като FB, акциите имаха „растеж“, изписан навсякъде. Нищо не се покачва завинаги, а сега има сделка, на която трудно може да се устои.

Удивително е, че 12-месечното съотношение цена/печалба на Meta Platforms се понижи до едва 12.9. Това беше немислимо преди година. Очевидно технологичните акции не са в полза на Уолстрийт. Това обаче е добре, тъй като позволява на ловците на стойност да пазаруват за големи отстъпки.

Шокиращо е да се помисли, че META акциите са загубили повече от половината от стойността си през последната година. В края на краищата, не е като компанията да кърви с пари. През първото тримесечие на 2022 г. Meta Platforms e увеличила приходите си със 7% на годишна база до 27.9 милиарда долара. И генерира 7.5 милиарда долара нетни приходи.

Плюс това, инвеститорите трябва да имат предвид, че през последните пет години акциите надминаха S&P 500 в съотношение почти 7 към 1.

Достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа - Любопитно - Светът - Новините на NOVA - NOVA

Meta Platforms търси пазар за 3 трилиона долара

За всеки, който е скептичен относно визията на Зукърбърг и метавселената като цяло, помислете за това. Ник Клег, президент на Meta Platforms по глобалните въпроси, цитира оценка, че „икономиката на метавселената може да струва повече от 3 трилиона долара в световен мащаб през следващото десетилетие“.

Разбира се, прогнозите не винаги се сбъдват. И все пак, тук има аналогия, която може да се хареса на инвеститорите с напредничаво мислене. Клег се вслушва в дните преди появата на Facebook, като пише: „В детството си никой не можеше да си представи огромното въздействие, което интернет ще има върху търговията. Същото е и с метавселената в момента“.

Той има право. Метавселената е технология и движение, което все още е в начален стадий. Facebook също изглеждаше като странна концепция в ранните си дни. Така че, в известен смисъл, Meta Platforms може да бъде следващата Facebook.

Най-малкото изглежда, че Зукърбърг е уверен, че Meta Platforms ще преодолее предизвикателствата, като убеждаването на хората да купуват слушалки за виртуална реалност. „Имаме дългосрочна пътна карта за решаване на всички тези различни предизвикателства, които смятаме, че ще бъдат от решаващо значение за постигането на това наистина богато чувство на присъствие“, каза Зукърбърг.

Обобщение на META акциите

Това е добре, ако все още сте скептични към метавселената. Не е нужно да притежавате МЕТА акции. Но не се изненадвайте, ако цената на акциите се покачи през следващите години.

Инвеститорите могат да оценят ниската оценка на Meta Platforms. Наистина, обаче, трябва да се инвестира само в МЕТА акции, ако искате едно нещо: директно, дългосрочно излагане на вълнуващия, ранен етап на мета пазара.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на акции на Meta Platforms на фондовите пазари.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *