Microsoft купи Skype за 8,5 млрд. долара

Сделката беше обявена през май. „С нетърпение очакваме началото на съвместната ни дейност с екипа на Skype, за да създадем за хората нови възможности за общуване със семейството, приятелите, клиентите и колегите“, заявява шефът на Microsoft Стив Балмър, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Генералният директор на Skype, Тони Бейтс, ще поеме в най-скоро време поста президент на подразделението за интернет и телефонни услуги в Microsoft и ще бъде пряко подчинен на Балмър, се уточнява в съобщението, предаде БТА.  Skype ще продължи да поддържа своите услуги, ще запази настоящите си представителства в Русия, Швеция, Великобритания, Люксембург, Япония, Сингапур, САЩ, Хонконг, Естония и Чехия. В бъдеще Skype ще бъде интегриран в линията продукти на Microsoft.
Skype е основан през 2003 г., а през 2005 г. беше продаден на компанията eBay, а четири години по-късно – на консорциум начело с инвестиционния фонд Silver Lake.Компанията, за която Microsoft плаща 8,5 милиарда долара, е лидер на пазара за интернет-телекомуникация и клиентите й в момента са над 663 милиона. Сделката бе одобрена от съвета на директорите и на двете компании и може да стане най-голямата в 36-годишната история на американския софтуерен гигант.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *