Oт какво ни пази захтинът

Физиобиолози от Филаделфия установиха, че съставките, съдържащи се в зехтина, могат да попречат на развитието на болестта на Алцхаймер.

Зехтинът съдържа вещества, включително олеокантал, които променят структурата на токсичните химикали. Смята се, че те допринасят за развитието на деменция. Тези химически елементи директно нарушават функционирането на невроните в мозъка при страдащите от болестта на Алцхаймер, която води до загуба на паметта, загуба на нервни клетки и дисфункция на главния мозък.

Според автора на проучването – професор Пол Бреслин, откритието ще помогне в намирането на ефективни средства за профилактика на това тежко заболяване. Болестта на Алцхаймер е заболяване, свързано с деградация в психическите способности и атрофия на кората на мозъка. Обикновено засяга хора над шестдесетте, информира  pik.bg.

Една от трудностите да се засече болестта е, че страдащите от нея не забелязват какво се случва с тях – просто не долавят промяната у себе си. Лекарите съветват всички в напреднала възраст да включат зехтина в менюто си, защото превенцията е най-доброто лечение на деменцията.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *