Sport Depot строи най-големия си магазин в София

През април в София на бул. „Цариградско шосе“ ще започне строителството на най-големия четириетажен магазин от веригата Sport Depot, който по план трябва да бъде готов през август 2019 г. Това съобщи за „Капитал“ Красимир Цонов, изпълнителен директор и собственик на едноименната компания.

Към 24-те магазина на веригата за спортни дрехи, обувки и уреди, включително под новия бранд District, ще се добавят още пет обекта през тази година, като планът е приходите на дружеството да надхвърлят 60 млн. лв.

Столичният гигант

Търговският обект Sport Depot Mega Store ще се намира на бул. „Цариградско шосе“, срещу Metro, непосредствено до изложбения център. Сградата ще бъде на шест етажа, като първите четири са магазин с площ около 3000 кв.м, а последните два са предвидени за офиси. Ще има и подземен паркинг. За сравнение – магазинът на Decathlon на околовръстното е 3200 кв.м, но е на един етаж.

„Инвестицията е около 6 млн. лв. Новооткритите работни места само за магазина ще бъдат 50. В момента проектът е внесен и очакваме разрешение за строеж“, уточни Красимир Цонов.

Шест за 2018 г.

На първи март тази година компанията ще открие обект в „МОЛ Пловдив“, който ще е част от новата верига на групата за висок клас спортни и други обувки District. През февруари фирмата разшири магазина си Sport Depot в Retail Park Пловдив, като добави към него още 500 кв. м площ.

До края на 2018 г. предстои отваряне на още пет обекта на Sport Depot и District. „Общата инвестиция за годината е около 4 млн. лв., а новите работни места в страната ще са над 50“, посочи Красимир Цонов.

В средата на април е предвидено да заработят два магазина в Бургас. Единият е собствен и ще бъде разположен на 600 кв.м площ. Вторият – от 300 кв.м, ще бъде в мол „Бургас плаза“ и в него ще бъдат разположени и District, и Sport Depot, уточни Красимир Цонов.

На 4 септември веригата планира да отвори магазин, разположен на 1010 кв.м, в мол „Делта планет“ във Варна. В него отново един до друг ще бъдат Sport Depot и District .

„Очакваме да открием втори магазин във Велико Търново от 500 кв.м в местния мол, където се намира и другият ни магазин. Последният за тази година обект ще бъде в мол в Русе. Предвиден е за District, но срокът на отваряне не е ясен в момента“, коментира Класимир Цонов.

Всяка пета продажба – онлайн

През миналата година фирмата откри три магазина – два от новата верига District в мол „Сердика“ и в мол Paradise Center в София и един Sport Depot от над 700 кв.м отново в Paradise Center.

„Приключихме 2017 г. с оборот от 50 млн. лв. само от България, което е ръст от над 28% спрямо 2016. Печалбата също е с такъв ръст“, посочи още Красимир Цонов. Според данните в Търговския регистър дружеството е отчело 2.3 млн. лв. печалба за 2016 г. при 38 млн. лв. приходи.

Над 20% от продажбите са онлайн. По данни на Sport Depot броят на посещенията в онлайн магазина се е увеличил до над 10 млн., което е с над 30% повече в сравнение с 2016 г. Sport Depot предлага и услугата Click & Collect – покупка на продукти онлайн и получаването им в избран от веригата магазин.

През тази година компанията планира оборот между 61-65 млн. лв. в зависимост от това дали ще се спазят сроковете за отваряне на новите търговски обекти. Дружеството предвижда и подобен на миналогодишния ръст на онлайн продажбите, обяви изпълнителният директор, информира в.Капитал.

Концепция – много марки

Собственик на основаната преди 20 години компания „Спорт депо“ е Красимир Цонов Петков чрез „Източноевропейски търговски холдинг“. Веригата има 24 магазина и два ски гардероба. В обектите се предлагат над 30 хил. продукти на над 100 марки, сред които Speedo, Jack Wolfskin, Helly Hansen, adidas, Nike, Lotto, Champion, Reebok.

Заетите са 350, като до края на 2018 г. ще надхвърлят 400.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *