Terra Classic (LUNC) – Близо до паритет, след като L1JTF определи нова дата за ъпгрейд на v2.1.0

Task Force L1 на Terra Classic (LUNC) обновява напредъка към имплементацията на Cosmwasm ъпгрейд.

Блокчейнът на Terra Classic (LUNC) напредва по пътя си към възродяване, тъй като L1 Joint Task Force (L1JTF) продължава да работи към крайната имплементация на мрежовия ъпгрейд v2.1.0. Този ъпгрейд ще донесе Terra Classic до паритет с Luna 2.0 и Cosmos блокчейна.

В скорошната ревизия на Q2 пътната карта, екипът на L1 отлага датата за ъпгрейда до v2.1.0. Както разкри LuncBurnArmy (LBA), Project Manager на L1JTF, те изместват датата от 31 май на 14 юни, за да им позволи да направят допълнителни тестове по ъпгрейда.

1. #LuncArmy моля, намерете обновеното състояние на Q2 Sprint #4 на следния адрес: https://t.co/NKCxueSAiB

— 🔥LuncBurnArmy🔥 (@luncburnarmy) May 29, 2023

Според LBA фокусът на екипа за Q2 е насочен към ъпгрейд v2.1.0, като в момента се извършват тестове. Забележително е, че ъпгрейдът v2.1.0 е смятан за един от най-важните ъпгрейди на мрежата, откакто екосистемата се срина, тъй като ще ъпгрейдне Cosmwasm рамката до v1.1.0. Това ще направи LUNC съвместим с Cosmos и Luna 2.0 мрежите.

Екипът напредва в тестовете, като е завършил ъпгрейда на модулите на Bajor-1 тестнета и е имплементирал smart contracts до v2.1.0 без проблеми. Bajor-1 тестнетът е успешно ъпгрейднат до Cosmwasm 1.1.0. L1 екипът планира подобни ъпгрейди на Rebel-2, друг тестнет. Този втори ъпгрейд на тестнета е планиран за 31 май в 15:00 (UTC).

Когато Task Force успешно изпълни ъпгрейда на Rebel-2 тестнета, те ще представят предложение в Агората между 1 и 2 юни. Това предложение ще търси съгласието на общността за изпълнението на v2.1.0 ъпгрейда на Terra Classic мейннета. Ако предложението бъде прието, ъпгрейдът ще се случи на 14 юни.

Минимална комисионна ставка за LUNC

Забележително е, че L1JTF в момента работи и по имплементацията на минимална такса на валидаторите от 5% за мрежата. Валидаторите на Terra Classic имат свобода да задават комисионната си ставка. Въпреки това, някои от тях задават твърде ниска комисионна ставка, за да привлекат делегатори, но това може да повлияе върху общата сигурност на мрежата.

Екипът иска да наложи минимална комисионна ставка от 5% на валидаторите, като предотврати конкуренцията между тях и гарантира справедлива и сигурна мрежа. LBA отбелязва, че L1JTF планира да имплементира минималната комисионна ставка от 5% във v2.1.0 ъпгрейда, като имат достатъчно време да тестват промените.

Ако нещата вървят по план, предстоящият ъпгрейд до v2.1.0 ще се случи точно четири седмици след ъпгрейда на v2.0.1. Обновлението на v2.0.1 на 17 май беше минорен ъпгрейд, който извършва някои корекции на грешки и подготвя почвата за голямия ъпгрейд.

 

Източник: Към източника

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *