Tesla Motors премахва Motors от името си

Tesla Motors променя името си на Tesla Inc, тъй като главният ѝ изпълнителен директор Илон Мъск се опитва да трансформира компанията от Силициевата долина от чист производител на електромобили във вертикално интегрирана енергийна корпорация, предава Ройтерс. За промяната на името стана ясно от подадени от компанията документи до  Комисията по ценните книжа и борсовите операции в САЩ (SEC). 

Още през миналата година калифорнийският концерн започна постепенно да променя брандинга си. Освен това корпоративният сайт бе преместен от Teslamotors.com на Tesla.com.

През октомври Мъск представи покрив, който се зарежда със соларна енергия и премахва необходимостта от традиционни соларни панели,информира investor.bg. Освен това концернът представи батерия за дома с дълъг живот, с което илюстрира какви ще са ползите от сливането на фирмата за електромобили и производителя на соларни батерии SolarCity Corp.

През ноември Tesla получи одобрение от своите акционери да придобие SolarCity посредством сделка на стойност 2 млрд. долара, в която Илон Мъск е най-големият акционер.

Новото име на компанията започва да се ползва от 1 февруари, обяви Tesla днес.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *