Visa подкрепя програмата „Япония без пари в брой“ преди Олимпиадата

До Олимпийските игри Токио 2020 остава една година и Visa, световният партньор за платежни технологии на олимпиадите, подготвя иновативни решения за разплащания за спортистите, посетителите и гражданите. Те са в подкрепа на правителствената програма “Япония без пари в брой”, разработена с цел да удвои дигиталните разплащания до 40 процента  до 2025 г. Очаква се Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през 2020 г. да бъдат най-иновативните досега, а Visa е в уникалната позиция да помогне олимпиадата да стане катализатор за постигане на най-доброто в дигиталните разплащания за Япония

„В наши дни няма друг пазар в света, който да се сравнява с Япония – това е третата по големина икономика в света и лидер в много индустрии, но търговията се осъществява предимно с пари в брой, казва Стивън Карпин, представителен директор и мениджър на Visa за Япония. Visa гледа на олимпийските игри като възможност да предостави най-иновативни технологии за разплащане на мястото на събитието, в олимпийското село, както и в цялата страна домакин, за да подобри преживяването на феновете. За Токио 2020 г. Visa планира решения, който ще въздействат трайно на страната, с цел да подпомогнем ускоряването на икономическия растеж, като същевременно осигурим на японското общество и посетителите изключителното преживяване, за което са дошли.“

Подкрепа за “Япония без пари в брой”

Днес едва около една пета от всички разплащания в Япония използват дигитални методи в сравнение с около 90% в Южна Корея и около 60% в САЩ и 70% в Китай.  Следващата година в Япония се очаква да пристигнат 40 милиона  посетители и Visa предвижда редица инициативи, за да гарантира възможно най-добрия опит в търговията и разплащанията, сред които:

Ръст на дигитални плащания:  За да адресира проблема с прекомерното използване на пари в брой, Visa работи в тясно сътрудничество с търговци от широк кръг бизнес направления, като ресторанти за бързо обслужване, транзитни и удобни магазини, за да модернизира и внедри разплащанията с POS терминали и да задейства приемането на дигиталните разплащания още преди началото на Токио 2020 г.

Екип на Visa за „Япония без пари в брой“:  От 2000 г. насам Visa развива „Екипа на Visa“ (Team Visa) с участието на световни спортисти, които се състезават в широк кръг от спортни състезания и представляват марката на и извън спортното поле. Към „Екипа на Visa“ се присъедини японската надежда в новия олимпийски спорт сърфинг Каноа Игараши, който „яхна вълната на разплащаията без пари в брой“ в маркетинговата кампания на Visa, която вече е в ход в Япония. През годината Visa ще продължи да разширява списъка на спортистите от „Екипа на Visa“ и маркетинговите си усилия, за да популяризира техните истории и да рекламира използването на дигитални разплащания.

Изграждане на партнъорска екосистема: Като световен лидер в областта на дигиталните разплащания, Visa предлага иновации на своите 3,4 милиарда потребители чрез широк спектър финансови услуги, търговци, технологии и финтех партньори. За по-нататъшното развитие на своята мрежа в Япония, Visa стартира платформата Visa Fintech Fast-Track, за да направи по-бързо и по-лесно за финтех индустрията да изгражда и предоставя нови дигитални търговски преживявания в платежната мрежа на Visa. Компанията си партнира от скоро с корпорацията за разплащания LINE, оператор на дигитални портфейли и fintech услуги в приложението за съобщения LINE, за да насърчи приемането на дигиталните плащания.

Внедряване на иновации на олимпиадите: Като изключителен спонсор за платежните технологии, Visa е в уникалната позиция да внедрява иновации за разплащания на всяка олимпиада, дори те все още да не са широко достъпни. На Олимпийските игри в Рио 2016 г. Visa предложи на своя екип от спортисти пръстен за разплащания. По време на зимните Олимпийски игри в Пхенян през 2018 г. Visa преслагаше аксесоари за разплащания, като ръкавици и игли за ревери, които позволяват да се извършват безконтактни разплащания. За Токио 2020 г. Visa проучва различни иновации в областта на разплащанията от биометрична идентификация и аксесоари за разплащания до нови мобилни приложения, които ще включват дигитални карти.

Измерване на входящите глобални пътувания и разходи за Япония: Според Глобалното проучване на пътуванията, осъществено от Visa, през последните две години Япония е изпреварила САЩ като най-популярната дестинация. В очакване на Олимпийските игри Visa ще продължи да споделя данни за пътуванията и разходите на потребителите, както и прогнози за туристическите тенденции, свързани с олимпийските игри, за да помогне на местните търговци да се подготвят за наплива на чуждестранни туристи.

 

Милен АТАНАСОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *