Visa Travel App улеснява ваканционните пътувания

Visa Travel App със своя богат спектър от услуги, които съдържа приложението, създава удобство и гарантира сигурни разплащания за почиващите. А сега ваканционният сезон става все по-интензивен и през август отпуските ще достигнат своя връх. Независимо дали пътувате в страната или в чужбина, приложението Visa Travel Tools може да бъде незаменим помощник, като предоставя на потребителите бърз и лесен достъп до полезна информация, включително локатор на банкомати, конвертор на валута, съдействие при загуба или кражба на карта за разплащания при пътуване.

Указателите за избраната страна позволяват на туристите лесно да проверят нивото на внедряване на картови разплащания още преди самото пътуване. Дисплеят показва колко лесно картодържателите могат да използват картите си Visa на места като хотели, ресторанти и магазини, както и какви са възможностите на местния публичен транспорт. Приложението Visa Travel Tools улеснява пътниците да разберат дали например къде такситата или ресторантите приемат карти Visa. Освен това, потребителите могат да получават оферти и отстъпки по целия свят, предоставяни чрез услуги за геолокация.

Картодържателите могат да изтеглят безплатно приложението Visa Travel Tool на съвместимо мобилно устройство от Apple App Store (за iPhone, iPad) или Google Play (за телефони и таблети с Android).

„Пътуванията в чужбина стават все по-чести и ще бъдат още по-достъпни в бъдеще, благодарение на демографските промени, съчетани с технологичния напредък. Visa Travel Tools може да бъде идеалният спътник за времето, прекарано зад граница. То помага на пътниците да плащат за услуги в чужда страна, като предоставя важна информация на едно място. Възможността за проверка на нивото на приемане на картови разплащания в дестинацията чрез услугите на приложението ще намали необходимостта от използване на пари в брой и конвертиране на валута при неблагоприятни курсове“, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Всеки ден милиони пътници по света използват своята карта Visa, за да извършват покупки в чужбина на повече от 44 милиона места в над 220 страни по света. Сред ползите на картовите разплащания са освобождаването от пари в брой, когато картодържателите се намират в чужбина, винаги осигурен достъп до правилната валута, лесни и сигурни разплащания, възможност за теглене на пари от 2,6 милиона банкомати по целия свят.

Миналата година Visa публикува резултатите от ново проучване, което прогнозира значително увеличение на международните пътувания от домакинствата в световен мащаб през следващото десетилетие. Проучването изчислява, че около 282 милиона домакинства ще планират поне една почивка зад граница годишно до 2025 г., ръст от почти 35% спрямо 2015 г.

###

 За Visa Inc.

Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територии, с бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обработка на данни – VisaNet, – която е в състояние да управлява над 65 000 съобщения за транзакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите и  таксите за потребителите. Иновациите на Visa обаче дават възможност нейните клиенти от финансовите институции да предложат на потребителите по-голям избор: незабавно плащане с дебитна карта, бъдещо разплащане с предплатена карта или забавено разплащане с кредитни продукти. За повече информация, посетете www.visaeurope.com, блога на Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaEuropeNews.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *