Vivacom отваря лаборатория за иновации

Vivacom отваря иновативна лаборатория, в която ще показва и тества интелигентни решения в реална среда, разкриха от компанията на събитие за журналисти.

Резултат с изображение за виваком

Името на новото място е Vivacom Tech Hall и цели да помогне за развитието на иновациите в телекома, но същевременно да си партнира с различни организации за доразвитие на услугите. В това пространство ще се извършват тестовете на всички мрежи, на оборудване и на технологии, преди те да навлязат масово на пазара.

За целта 4G, 5G, Fiber Net, LoRa, NB Iot вече имат покритие във Vivacom Tech Hall.

С новия си проект компанията протяга ръка и към други организации, давайки им достъп до тези технологии. Телекомуникационната компания е готова да работи със стартъпи, с предприемачи, представители на научната общност и други бизнес партньори, които разработват интелигентни решения.

Vivacom не иска да ограничи достъпа до новото си пространство, а напротив – отваря го за провеждането на събития, свързани с новите технологии, информира investor.bg.

Решението е свързано с инициативата “Образование 4.0” на оператора, като планът е VIvacom Tech Hall да се ползва за редица обучения.

В рамките на представянето на центъра за иновации Vivacom показа своите технологии в сферата на видеонаблюдението, измерването на качеството на въздуха, умното паркиране, дистанционното отчитане на потреблението на електричество и вода, умного селско стопанство и умното сметосъбиране, които са базирани в LoRa мрежата.

Всички тези нови технологии са тясно свързани с пускането на 5G мрежата. От Vivacom разкриха, че очакват военните да освободят честотите, необходими за пускането на новото поколение мрежи, през следващата година.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *