Volvo завладява света с $11 млрд. китайски пари

От Volvo също така се стремят да спечелят правителствени поръчки в Пекин, като се готвят да изградят производствени линии в Китай, с експортна насоченост. Според ръководството на шведската компания е очевидно, че производителите ще използват Китай като база за производство за износ и от тази гледна точка Volvo е в добра позиция с оглед на стабилното си присъствие на европейските пазари.
Продажбите на водещите европейски производители на автомобили на китайския пазар нарастват. През миналата година азиатската страна се превърна в най-големия вносител на автомобили в света, като от Volvo се надяват да удвоят продажбите си през следващото десетилетие до 800 000 годишно.
Volvo, беше продадено от Ford Motor на Zhejiang Geely през август миналата година за 1.5 милиарда долара след продължителни преговори. Шведската марка планира да реализира 200 000 автомобила през 2015 г. на китайския пазар, спрямо 30 522 през 2010 г.
Като основен конкурент на Volvo за китайския пазар се очертава Audi, която продаде 227 938 автомобила в азиатската страна през 2010 г. или с 43% повече, отколкото през 2009 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *