XRP привърженикът Джон Дийтън е уверен във възстановяването на контрола върху хакнатия му профил в Twitter.

Изтъкнатият адвокат и застъпник на криптовалутата, свързана с Ripple – XRP, Джон Дийтън, е на път да възстанови контрола си върху профила си в Twitter след кибератака.

Според туит на колегата му от адвокатска кантора Джеймс К. Филан, предстои Дийтън да възстанови профила си в следващите две или три дни.

Дийтън планира да обсъди инцидента по-подробно по време на жив поток, насрочен за вторник, в CryptoLaw канала, като призова последователите си да не се докосват до профила му за времето между тези събития.

Тази новина следва след скорошната информация, че Дийтън е бил жертва на продължителен кибератака, в резултат на който профилът му в Twitter беше хакнат.

Хакерите използваха влиянието на Дийтън в криптовалутната общност, за да фалшиво рекламират нов цифров токен с името „LAW“, който якоже е свързан с CryptoLaw.

Измамниците манипулираха профила на Дийтън, за да рекламират токена LAW, представяйки го фалшиво като революционно откритие в сферата на децентрализираните финанси, с уникален фокус върху регулаторната среда на криптовалутите. Това обманливо съобщение, което представяше LAW като официален продукт на CryptoLaw, допълнително подтикна последователите на Дийтън, като ги насърчи да придобият токена чрез свързан уебсайт.

В CryptoLaw бързо разобличиха новината, като подчертаха, че профилът на адвоката е бил хакнат от злонамерени хора и туитът, който рекламира LAW, е измамен.

Организацията призова последователите си и широката криптовалутна общност да бъдат внимателни в светлината на инцидента. Този случай е ярко напомняне за киберсигурностните рискове, присъщи в дигиталната епоха, дори и сред високопоставени личности в криптовалутния сектор.

Към източника

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *