Взривиха аптека на Марешки в Бургас

Бомба е избухнала пред аптека от веригата на бизнесмена Веселин Марешки в Бургас.Сигналът за експлозията е подаден около 3.30 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Взривното устройство е избухнало пред аптеката, разположена в партерното помещение в бл. 55 на комплекс „Славейков”. На място са изпратени полицейски служители.

Установено е, че няма пострадали, но сананесени материални щетипо охранителната щора и остъклението на аптеката, апартамента над търговския обект (счупени са стъклата на остъкления балкон) и по предното стъкло на един лек автомобил, паркиран в близост.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието. От Варна на мястото на взрива пристигна екип на ДОТИ, който ще извърши повторен оглед. При него трябва да се установят видът и големината на взрива.

„Към моментаработим по различни версии. След приключване на огледа ще бъдат назначени необходимите експертизи и те ще дадат отговори на някои въпроси“, заяви пред журналисти директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов, цитиран от „Фокус“.

Работата по случая продължава. Районът около местопроизшествието е отцепен.
„Не вярвам да е насочено към нас и не виждам причина да е насочено към нас. От 25 г. сме в този бранш, в него няма престъпници“, заяви пред bTV бизнесменът Веселин Марешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *