Губят 3.2 млн. лв. заради 87 ст.?

Община Горна Оряховицаможе да загуби 3.2 млн. лв. по одобрен проект заради засечено разминаване на сумите в огромната документация с 87 стотинки.
През юни 2008 г. е подписан договор между общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализация на проект Реконструкция на общинска пътна мрежа първи етап. Проектът по оперативна програма Регионално развитие е за 4 215 640 лева и е с продължителност 18 месеца.
Реконструирани са 14 км пътища, за което на фирмата изпълнител Пътни строежи – Велико Търново ЕАД са платени 3.2 млн. лв. Реализирана е икономия от 1 млн. лв. За да се издължи на строителната фирма, община Горна Оряховица теглила банков заем от 2.8 млн. лева. Той трябвало да се погаси веднага след като от МРРБ преведат парите.
До момента обаче в общинската хазна не е постъпила нито стотинка. Управата на железничарския град била притеснена, че по кредита текат огромни лихви, и направила запитване до строителното министерство защо се бави плащането. От ведомството заявили, че са открили неточност от 0.87 лева в изчисленията на сумите в документите по проекта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *