Короновирусът спря износа на българско вино за Китай

Короновирусът попречи на България да удвои износа си на вино за Китай. В момента на китайски пристанища стоят 12 контейнера със 180 000 бутилки наше вино и не се знае какво ще стане с тях – дали ще влязат в страната, или ще бъдат върнати.Короновирусът спря износа на българско вино за Китай.

Това съобщи в Пловдив шефът на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев. Той уточни, че миналата година сме изнесли за Китай 5, 5 млн. литра вино.

Резултат с изображение за „българско вино“

Общият ни експорт на вино за 2019-а е 64 милиона литра. За тази година се очаква да е с 50-60 хиляди литра повече, информира bnr.bg.

Резултат с изображение за „българско вино износ“

 

„България изчисти своя имидж на международната винена сцена. За нея вече не се говори със съмнения. Произвеждаме висококачествени напитки“, подчерта инж. Коев. По думите му директният износ на наше вино за Русия е малък. От Сърбия обаче за Русия пътуват големи количества български гроздови напитки. Според Коев износът на наше вино за САЩ е нараснал с 32% през миналата година.Короновирусът спря износа на българско вино за Китай.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *