Орешарски поиска от ЕС още пари за АЕЦ ”Козлодуй”

Министърът на финансите Пламен Орешарски внесе днес на заседанието на Съвета на ЕС по икономическите и финансови въпроси (ЕКОФИН) декларация по темата за АЕЦ „Козлодуй“.
В декларацията се потвърждава очакването на България европейското финансиране за спирането на старите блокове на АЕЦ „Козлодуй“ да продължи и за периода от 2010 до 2013 година.
Орешарски е аргументирал българското искане в изказването си по време на заседанието на Съвета на министрите, предаде БНР.
По-рано днес активисти на международната екологична организация „Грийнпийс“ блокираха една от главните сгради на Европейския съюз в Брюксел, където по това време течеше заседанието на съвета на министрите. Целта им бе да поискат повече усилия за опазване на околната среда. Акцията бе наречена „министри, лишени от изход“. По данни на „Грийнпийс“ в нея са се включили около 340 души от 20 страни. На издигнатите от еколозите лозунги можеше да се прочете: „Спасете климата“ и „План за спасяване на планетата“. Полицията е задържала най-малко двайсетина демонстранти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *