Преглед на печата

Според и.д. председател на Комисията за защита на потребителите Александър Масларски туроператорът е знаел за финансовите си задължения, но въпреки това е продължавал да продава своя продукт, отбелязва Новинар.
Българите, които са си купили почивки зад граница от „Алма тур“, няма да могат да пътуват след като фирмата затвори офисите си. Те ще останат в България, освен ако не си платят втори път за ваканция на друг туроператор, посочва 24 часа като цитира зам.-министъра по туризма Иво Маринов. След драмата с хилядите руски туристи, които бяха блокирани на летищата във Варна и Бургас, близо 200 наши сънародници бяха изоставени в Анталия и Крит от „Алма тур“. От „България ер“ вече обявиха, че ще осигурят чартъри в следващите дни за българите. Ужилени обаче ще са хората, които са си резервирали ваканция за четирите почивни дни, пише по същата тема Стандарт. Скандалът с извозването на чуждестранните туристи се оказа зрелищното последно действие, в което собствениците на авиокомпанията България ер придобиват другия участник в спора – туроператора „Алма тур“, посочва Пари.
Болните с редки болести и присадени органи пак са без лекарства, тъй като протоколите им не са одобрени. От здравната каса им обяснили, че забавянето било заради продължителния летен отпуск на националния консултант, който трябва да ги разпише, отбелязва Дума.
Караулките, които се намират на изходите на София, ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще се постави видеонаблюдение, пише Монитор като се позовава на вътрешния министър Цветан Цветанов. Ще бъдат заснемани и всички полицейски акции и проверки.
Близо 1 200 са вакантните места за войници в армията. Конкурси за набиране на нови кадри обаче няма да има. Назначенията отвън са спрени заради чаканите големи съкращения във войските догодина, посочва на първата си страница Труд.
България се изкачи на 28-мо място в света и на 13-то в Европейския съюз по икономическа свобода, отбелязва Класа като се цитира последния доклад на канадския институт Фрейзър. В класацията участват 141 държави.
Дни преди старта на предизборната кампания на 23 септември Сметната палата предупреди, че тя няма да е напълно прозрачна. Заради пропуски в Изборния кодекс дарителите на партиите и кандидатите могат да станат известни едва след двата вота, посочва във водещата си статия Сега.
Вестниците пишат за тройното убийство в Ябланица, където 73-годишен мъж разстреля семейството на сестра си заради спор за имот.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *