СДС и ОДС се регистрираха в ЦИК без ДСБ

В него участват СДС, партиите, които съставят ОДС, заедно с Обединени земеделци и Българския демократичен форум.  Това са партиите от десницата, които имат регистрация за президентските избори. Освен това има още шест партии, които нямат регистрация, но са разписали политическо споразумение и подкрепят кандидатурата на Румен Христов за кандидат-президент.
„Това е безпрецедентно обединение на десницата, но за съжаление без ДСБ“, коментира Борис Марков от предизборния щаб на СДС.  Позицията, която от ДСБ са изразили, е, че няма да се регистрират, но ще подкрепят кандидатурата на Румен Христов, добавя той.
ДСБ са в цайтнот след новината  за регистрацията в ЦИК за президентските избори на коалиция „Съюз на десните сили“ между СДС и ОДС, заяви зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.
„Ние държим на споразумението, подписано от петте партии в Синята коалиция от май тази година. Срокът за регистрация приключва утре и ако до утрешния ден имаме изпълнение на споразумението, ако има промяна в следващите часове, всички договорености ще бъдат изпълнени“, каза Михайлова.
Показателно бе, че изявление не направи лидерът на партията Иван Костов, допълни тя.
Самият факт, че няма да издигаме кандидат за президент, че няма да правим самостоятелна регистрация, е подкрепа на спечелилия първичните избори в Синята коалиция, а дали ще издигаме кандидат-вицепрезидент зависи от това дали ще има формат Синя коалиция, добави Михайлова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *