След корекцията евро/долар вчера продължи възходящия си сценарий вчера

Технически анализ за 09.10.2009 08.59.AM

EURUSD

Както се очакваше, след корекцията надолу в сряда, евро/долар продължи възходящия си сценарий вчера, достигайки връх на 1.4816 и закривайки на 1.4795. Както може би вече знаете, считаме, че ние се намираме в критична фаза вече с 1.4850-1.4950 като ключово ниво съпротива. Сигналите са изцяло възходящи, но трябва да внимаваме и да следи за всяка реация около 1.4850. На дневната графика можем да видим, че имаме потенциална формация „двоен връх” около 1.4850. Ако цената удари 1.4850 и отхвърли по-нататъшния възходящ моментум, е възможно да имаме низходяща корекция към трендлинията на подкрепа. Въпреки това, късите позиции ще бъдат много неудобни за тази фаза, всеки отказ на движение над 1.4850 би трябвало да намали възходящите изгледи, тъй като тази област е дългосрочно ключово ниво на съпротива, което е възможно да има по-голямо въздействие.

GBPUSD

Паунд/долар имаше възходящ моментум вчера. На четиричасовата графика може да се види, че триъгълника беше нарушен нагоре, индикирайки потенциални бичи перспективи. Колкото по-дълго двойката остане над 1.6000, краткосрочните сигнали остават възходящи и пробив над 1.6120 би трябвало да предизвика по-нататъшен импулс нагоре за тестване на 1.6265. Пробив, обаче под 1.6000 и връщане обратно в триъгълника следва да се разглежда като неуспех на възходящия сценарий и би могло да даде шанс на низходящия натиск да се възвърне инерцията. Така че ще изчакам всяка реакция около 1.6000 днес преди да взема някакви решения.

USDJPY

Долар/йена не направи значително движение вчера. Въпреки че за предпочитане е низходящия сценарий, е ясно, че мечешкия натиск започва да губи от силата си. След значителното низходящо движение, загубата отчасти на моментум надолу е напълно нормална. На четиричасовата графика се вижда, че въпреки че цената не успя да се движи последователно над трендлинията, сега е третия опит да пробие над нея. Дали ще успее? Надявам се че не, но ако това стане може да имаме още веднъж вход в корекционна фаза нагоре. Първата съпротива е 89.15. Пробив над това равнище би трябва да предизвика по-нататъшна възходяща корекция. Най-близката подкрепа е на 88.22, чийто пробив ще продължи низходящия натиск за тестване на 87.10.

USDCHF

Както очаквах, след като коректира по-високо и намери съпротива около трендлинията в сряда, вчера долар/франк продължи низходящия сценарий, достигайки дъно на 1.0230 и затвори на 1.0257. Сигналите са низходящи в кратки срокове за повторно тестване на 1.0166. Мисля, че ще имаме добра къса търговия ако цената се движи по-високо окло трендлнията и започне да показва отхвърляне на движение по-нагоре. Непосредствена съпротива има в района на 1.0305/25.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е изготвен от ФК „Популярна каса 95“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *