Чавес национализира хотел ”Хилтън”

С указ на венецуелския президент Уго Чавес беше експроприиран хотелският комплекс „Хилтън“ (Hilton) на остров Маргарита, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
В президентския указ за експроприацията на хотелския комплекс е отбелязано, че държавата трябва да разполага с инфраструктура за диверсифициране на туристическия сектор „на колективна социалистическа основа“ в противовес на „концепцията на капиталистическия индивидуализъм“.
Чавес неведнъж е критикувал „туризма за богаташите“ и по-специално круизните пътувания до карибския остров Маргарита. Според него този вид туризъм не вкарва инвестиции в страната. Пътниците „слизат на брега за ден, два и оставят след себе си само помия“, твърди венецуелският държавен глава.
В документа е посочено, че във връзка с необходимостта от развитие на националния туризъм под контрола на правителството преминава хотел с 490 стаи, конферентни зали, магазини, ресторанти и казино.
Правителството на Венецуела разработи план за развитие на „народния туризъм“, като част от прехода на страната към пропагандирания от Чавес собствен модел на социализма на 21-ви век, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *