Четири компании получиха награди за иновации

Симекс“, „Пулсио“, „Латекоер“ и „Идънред“ са победителите в конкурса на Френско-българската камара

Наградите за иновации бяха връчени на церемония в края на миналата седмица

Наградите за иновации бяха връчени на церемония в края на миналата седмица

[ФБТИК]
Четири компании получиха награди за иновации

Четири компании бяха отличени за иновативните си продукти и решения в конкурса на Френско-българската търговска и индустриална камара, който се провежда за втора поредна година. Наградите в основните три категории – „Иновация“, „Високи постижения“ и „Корпоративна социална отговорност“, бяха връчени съответно на „Симекс България“, „Пулсио“ и „Латекоер България“, а специалната награда на журито отиде в „Идънред България“. За призовете кандидатстваха общо 19 членове на камарата.

„Симекс България“ получи наградата за „Иновация“ за проекта си SafePost – решение за безопасен обмен на електронни съобщения. Продуктът разчита на технологии с отворен код, включително блокчейн, за да криптира съдържанието на съобщенията, без да използва трета страна, уточниха от камарата. Самата „Симекс“ е еднолична собственост на френската компания Symex Economics.

Печат по поръчка

Победителят в категорията „Високи постижения“ „Пулсио“ работи в печатарската индустрия, включително на френския пазар. Компанията е отличена за разработения от нея инструмент за обработка на поръчки за печат за непрофесионалисти, който позволява цялостна персонализация на продукта. Това обхваща целия процес – от спесификацията на продукта, през пресмятането на цената в реално време, до печата и доставката. „Пулсио“ е мажоритарна собственост на Пламен Цанев (68%), а останалите дялове си поделят фондът BlackPeak Capital и българската компания „Базилиск“.Четири компании получиха награди за иновации.

Зелена инициатива

Наградата за корпоративна социална отговорност беше връчена на „Латекоер България“ – дружество на френския производител на авиационни компоненти Latecoere, който изгради завод край Пловдив. Отличеният проект е наречен „Зелена седмица“. В продължение на една седмица всеки ден служителите на компанията се запознават с мерки за опазване на околната среда по различни теми – вода, управление на отпадъци, засаждане на дървета, качество на въздуха и спестяване на енергия, информира capital.bg.

Партньорска разработка

Операторът на ваучери за храна „Идънред България“ получи специалната награда на журито за своя пилотен проект за международната група Edenred. Разработката е направена съвместно със стартъпа „МВ Консепт“ – регистрирано в България дружество с четирима френски собственици. Отличеният продукт е маркетинговата платформа OpenPush, която позволява таргетиране на потребителите за конкретна реклама според локацията им и дава възможност на търговците да наблюдават и анализират данните.

Конкурсът

Инициативата на Френско-българската търговска и индустриална камара се организира за втора поредна година. Компаниите сами подават кандидатури и посочват критерии, които са относими към техния сектор. Идеята е достъп до конкурса да имат всякакви по размер и националност компании. Номинациите се оценяват по тяхната оригиналност и качество от 8-членно жури, което включва предприемачи и ръководители за България на големи международни кампании, представители на икономическата служба на посолството на Франция, на индустрията и на университетските среди.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *