Ако главоболието ви връхлети внезапно

Деляна Петкова
d.petkova@ced.bg

„Изми ли тоалетната?“, „Изпи ли си хапчето за простатата?“, „Оправи ли си пералнята?” и „Защо натрупа чиниите в мивката?”. Не, не сте се върнали в детската градина при строгата възпитателка. И не сънувате кошмари. Вие гледате рекламния блок по телевизията.

Всяка вечер хиляди семейства се събират, приготвят вечерята си, сядат пред телевизора, където ги посреща д-р Едикойси с обяснението, че да имаш запек е най-голямата трагедия в живота. Отвратени, сменяте канала и оттам жизнерадостно ви обясняват, че диарията е победима… Е, ако не е, поне си имаме прах за пране – мда, познахте, изпира безупречно. А и свежестта в тоалетната вече е гарантирана…

Снимка: textually.org

Още колко примери – различните препарати за почистване на тоалетните влизат в дома ни в праймтайма и при това някак винаги успяват да го направят, точно когато семейството се е събрало на вечеря след напрегнат ден. Практични домакини се надпреварват да избелват прането си, докато единствената грижа на децата им най-вероятно е да намърлят възможно най-много дрехите си. Учените правят най-задълбочени изследвания, за да може прането да е блестящо бяло, а бялото, както знаем, е гаранция за успех. Или поне докато не ви обезпокои месечният цикъл. Спокойно – дори и за това има решение, което ще ви позволи да танцувате вечно на дансинга на живота.

А животът в рекламите е лесен и от всяка проблемна ситуация бързо може да бъде намерен изход. Често най-голямата ни грижа е пространството между зъбите, което колкото и да четкаме, си остава потъмняло. Проблемно се оказва нежното докосване на тоалетната хартия или плътното покритие на сивите коси. Пък и истината явно е някъде там – под ръба на тоалетната чиния. За всичко останало си има…банкова карта?

Ако не можете да заспите – можете да вземете специално хапче. Не се притеснявайте, че няма да можете да се събудите – простатата ви задължително ще ви алармира. Така че, хванете живота си в ръце, срещнете се с приятели на по бира или чаша топло кафе, сложете много свежест и малко калории в джоба, яхнете новата си кола и смело крачете напред в идеалния свят на рекламите! Enjoy!

P.S Колкото за предаванията, риалитата и програмните схеми на телевизиите – може би някой друг път 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *