Акциите на Wall Street поскъпнаха след приемането на пакета от стимули

След големите понижения, регистрирани във вторник, вчера търговията на щатските капиталови пазари протече сравнително спокойно. Сесията започна с преобладаващи позитивни настроения, които до средата на деня се позагубиха и основните индекси от положителна преминаха на отрицателна територия. Все пак в последния час от търговията нещата отново придобиха позитивен характер, след като Камарата на представителите на САЩ и Сенатът постигнаха компромис по пакета стимули на стойност 789,5 млрд. долара.
От друга страна търговският баланс на САЩ за месец декември отчете дефицит от 39,9 млрд. долара, което беше под очакваните -35,9 млрд. Въпреки това данните бяха по-добри от отчетените през ноември -41,6 млрд. долара, което се дължеше на по-големия спад във вноса от този в износа.
На корпоративно ниво положително се търгуваха компаниите от финансовия сектор, докато тези от технологичния и енергийния бяха подложени на натиск.
След загубите от вторник вчера Bank of America получи подкрепа, като поскъпна с 9% до 6,07 долара за акция. Книжата на Citigroup приключиха сесията с ръст от 10% на ниво от 3,70 долара.
На другия полюс се търгуваха книжата на Research In Motion, които приключиха деня със спад от 15% до 48,65 долара за акция. Компанията производител на BlackBerry съобщи, че очаква печалбите за последното тримесечие да бъдат в долния край на предишната прогноза.
Nvidia поевтиня с 13% и приключи деня на ниво от 8,10 долара. Производителят на видеокарти отчете загуба за четвъртото тримесечие над прогнозите на анализаторите поради спад в продажбите вследствие на финансовата криза.
Книжата на Еxxon Mobil се понижиха с близо 3% до 74,40 долара, след като черното злато достигна цена от 36 долара за барел.
В крайна сметка Dow Jones Industrial Average се покачи с 0,65% до 7939, S&P 500 нарасна с 0,8% до 833, а Nasdaq Composite прибави 0,4% до 1530 пункта.
Търгуваните обеми на NYSE бяха около 1,4 млрд. акции при съотношение губещи/печеливши 3 към 4, а на NASDAQ – около 2,2 млрд. акции при съотношение губещи/печеливши 2 към 3.
Източник:Investor.bg
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *