Бащата на Алексей Петров: Синът ми е невинен

София /КРОСС/ Човек на Алексей Петров е бил на ключова позиция в предизборния щаб на Бойко Борисов по време на кметските избори през 2005 година. Петров помагал на партия ГЕРБ и на местните избори през 2007-ма година в Тетевенско. Не харесвал Ахмед Доган и имал проблемни отношения с лидера на ДПС. Това твърди пред PRO.BG кметът на село Градежница Свилен Русинов.

За повечето хора в тетевенското село Градежница Алексей Петров е роднина, приятел или комшия. С някои е израснал заедно, други само са чували легендата за бедното момче и пътят му от селото до големите пари, мръсните тайни, секретните служби и властта. Майката и бащата на бившия елитен командос живеят в малка двуетажна къща, в горния край на единствената асфалтирана улица. И двамата са болни, пенсионери са и не са виждали сина си вече почти месец.
„Не сме се чували, не сме се виждали, мислехме тая седмица да идем до София, да се запишем за свиждане, но преди нас има други записани и няма да можем“, каза Илия Петров. Той не иска да говори за аферата, превърнала сина му от висш съветник в ДАНС в главен герой на аферата Октопод. Убеден е, че Алексей е невинен и рано или късно истината ще излезе наяве. „Аз го познавам сина си. И понеже го познавам, знам че е невинен. Той с нищо не е злоупотребил. То не беха убийства, то не беха проститутки, то … сега не знам дали и за земетресението в Чили няма да го обвинят. Май само това няма да му припишат“, казва с горчивина възрастният човек.
В селото пълзят всякакви версии за ареста на Трактора, но той е сред свои. Те държат на него, защото твърдят, че на мнозина е помогнал.
Малцина от съселяните на Алексей могат да влязат в конкретика и да разкажат повече за Октопода и връзките му с политици и мафиоти. Кметът Свилен Русинов е един от приятелите на бившия елитен командос. Израснали са заедно от деца, а по съдбовна случайност пътищата между двамата шампиони – боксьорът Русинов и каратистът Петров, се пресекли на басейна Спартак преди 10 години. Тогава при Алексей Петров идвали и политици, и бизнесмени от ъндърграунда.
Той разказва, че при Петров на басейна са идвали Иван Костов, Надежда Михайлова, Луджев, Румен Петков. И доста други. „Господин Борисов не е идвал, но се учудих, когато той и господин Цветанов подеха тази кампания срещу Алексей Петров. Преди да стане господин Борисов кмет на София, в предизборния му щаб работеше човек на Алексей Петров – Асен Урманов. След господин Цветанов той беше един от основните организатори на кампанията“, каза още Русинов.
Бившият олимпийски шампион по бокс не може да проумее защо много от познатите на Алексей Петров се дистанцирали от него след ареста му. Русинов е и един от малцината, които се осмеляват да коментират сложните отношения между Трактора и Сокола. Петров ми отказа подкрепа на изборите през 2003-та година, когато е издигнат за общински кмет в Тетевен от ДПС. „Думите му бяха – „Това джудже не искам да се меси в общината, в моя край“, казва днешният кмет на тетевенското село.
През 2005-та Алексей Петров за втори път отказва да помогне на приятеля си Русинов, който тогава е водач на листата на ДПС в Ловеч. Не може да си обясни защо Петров мрази Ахмед Доган, но явно става дума за бизнес-отношения.
Свилен Русинов е издигнат за кмет на Градежница от ДПС. Известно време е бил член и на Централния съвет на партията. Не вярва в хипотезата на собствената си партия, че е възможно Алексей Петров да има връзка с мистериозното самоубийство на Ахмед Емин в Бояновите сараи. Той може да разкаже още много интересни подробности за ВИП-гостите на Трактора в комплекса Спартак. Предпочете да спести някои имена. И той като съселяните си, се надява някой ден да научи цялата истина, защото за него Алексей Петров е първо приятел, и чак след това – главен герой в аферата Октопод.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *