Бизнесът трябва да обуздае желанието си за прекалено богатство

„Бизнесът трябва да обуздае желанието си за прекалено богатство, а това ще стане единствено, когато се осъзнае факта, че няма кой да работи, за да бъдат постигнати свръх целите“, заяви в ефира на Bulgaria On Air Румен Соколов, управител на “Сервиз Финансови Пазари“ ЕООД.

Той съветва да се инвестира толкова, колкото може човек да си позволи да загуби.

„Хората не трябва да се поддават на алчността и желанието за бързо забогатяване. Типичен пример от последните години, не само в България, но и в други страни, е някой да заложи апартаменти или други имоти на кредит, а след това да вложи средствата в акции или някакъв бизнес. Проблемът е, че при евентуални загуби, те са фатални“, добави експертът.

Относно нарастващата дистанция между бедни и богатиСоколовуточни, че е задължение на правителството да премахне или поне да ограничи социалните дисбаланси. Експертът обаче поясни, че това също е „нож с две остриета“ и твърде социалните политики да не са работещ модел.

„Например не може да очакваш, че държавата е длъжна да ти дава помощи, а ти нищо да не правиш. За бюджетно подпомагане трябва да се полага труд и липсата на опит или образование е само оправдание. На всеки човек може да му бъде намерено занимание“м добави експертът.

„Дистанцията между бедни и богати не е в интерес на никой, защото богатите са наясно, че неравенствата водят до недоволство и дори революции“, каза още Соколов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *