Биохраните излизат от „бутиковия“ си период

Това съобщи председателят на асоциацията за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов. Той е организатор на открития днес фестивал „Зелени дни” в столицата, който ще продължи до 1 май. Инициативата е в подкрепа на здравословния начин на живот и отговорността към природата.
Фестивалът „Зелени дни” цели да популяризира природосъобразния начин на живот, алтернативния и екотуризъм, както и консумацията на биохраните.
Според Попйорданов, у нас производството на биохрани все повече се развива, което по думите му е единственото производство и търговия, които имат постоянен растеж. Той допълни, че ръстът от последната година показва как за разлика от другите видове стоки, които се предлагат в мрежата, в биопродукцията има доверие.
Попйорданов допълни, че производителите се сблъскват с много проблеми и е много важно хората да ги подкрепят. „Пътят е разпознаваем“, коментира той. Попйорданов призна, че биохраните са по-скъпи, но обясни, че това е тенденция в световен мащаб.
По време на „Зелените дни” в столицата посетителите на фестивала ще открият щандове биохрани, козметика и начини за алтернативен туризъм.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *