Връчват сертификат за инвестиция клас „А” за проект за печатна база

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева ще връчи сертификат за инвестиция клас „А” на компанията „Хиитсет” ЕООД за проект за изграждане на печатна база в Костинброд, съобщиха от министерството.

Анна Янева ще връчи сертификата на представители на компанията в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката. Инвеститорите по проекта „Хиитсет” ЕООД са дъщерно дружество на публичната компания “Билборд” АД. Фирмата ще реализира проект „изграждане на нова печатна база за листов и ролен печат в град Костинброд”.

Производството е със значителен потенциал за износ, насочен основно към съседните държави, обясниха от икономическото ведомство. Оттам са категорични, че базата би могла да реализира продукция и за западноевропейски клиенти, ако достига особено големи тиражи. Общата стойност на инвестицията е 100,706 млн. лв., като проектът трябва да бъде приключен за две години. „Билборд” ще инвестира 11 процента от общия размер на капитала, необходим за реализацията на инвестиционния проект. Останалите 89 на сто от нужните средства Хиитсет и Билборд ще осигурят чрез банкови заеми.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *