В Пловдив започва селскостопанското изложение „Агра“

В изложението участват фирми и експонати от 24 държави. С информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони се представя Министерство на земеделието и храните. Тазгодишното издание на международната изложба Агра се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, който ще бъде гост на форума утре.
В деловата програма на изложението е предвидена кръгла маса на тема „Сътрудничеството на селскостопанската наука с агробизнеса“ с участието на представители на браншови съюзи, научно-изследователски институти, земеделски кооперации, фермери и арендатори. Ще се проведе и дискусия за „Дребното фермерство в България“, както и „Ден на биологичното земеделие“ с представяне на нормативните изисквания, подходи при обучението и консултации за производителите на органични продукти. Посетителите на „Агра“ могат да присъстват също и на организирания семинар за състоянието и проблемите на животновъдството у нас.
С подкрепата на агроведомството в рамките на изложението отново се организира конкурс за иновации. В него ще се състезават 48 продукта на 32 фирми и научни институти.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *