В схемата с имотни измами замесиха и депутатка от ГЕРБ

Полицията продължава разплитането на схемата за имотни измами, по която вчера бяха задържани 7 души.
Оказа се, че една от трите арестувани при опит да прехвърлят жилището на столично семейство, е адвокатката Силвия Илиева. Освен това разследващите установили, че едно от пълномощните, намерени при обиски в домовете и офисите на задържаните, е заверено от помощник-нотариуса на Искра Фидосова, която в момента е депутат от ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента, съобщи БНТ.
С документа обаче не е извършена измамна сделка. Пълномощното е било подготвено, за да се извадят удостоверения и документи за имот, който впоследствие да бъде продаден.
Искра Фидосова коментира, че ежедневно нотариусите рискуват да заверяват пълномощни с подправени лични карти, тъй като нямат достъп до информационната система на ГРАО и МВР, където да проверяват истинността на личните документи.
„Това е подписано от помощник-нотариуса, който е бил там, но това е нещо, което се случва почти всеки ден в някоя кантора в страната, това е нещо, което касае целия граждански оборот. Няма как тези колеги нотариуси да проверят истинността на личната карта. На пръв поглед, когато дойде такъв гражданин с фалшива лична карта, тя изглежда по абсолютно нормален начин като тези, които са истински. Няма как да бъдат разпознати, особено когато са много добър фалшификат“, заяви депутатката от ГЕРБ

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *