Гучи жъне успехи въпреки кризата

Френската компания за луксозни стоки Пино Прентан Редут (Pinault-Printemps-Redoute) обяви, че марката Гучи (Gucci) преминава през периода на икономически спад по-успешно от очакванията на редица анализатори, предаде Блумбърг.
Гучи се възползва от високите курсове на долара и йената.
За доброто представяне на компанията допринася голямото търсене на чантите от колекцията Хистерия (Hysteria), които се продават по 3999 щ. долара.
Търсенето на тези чанти е особено голямо в азиатските страни, отбелязва Блумбърг.
През четвъртото тримесечие на 2008 г. продажбите на Гучи са се увеличили с 3,4 на сто до 640 млн. евро (810 млн. д.), което е над прогнозираните от Джей Пи Морган Чейс (JPMorgan Chase & Co.) 622 млн. евро.
Без отчитане на колебанията във валутните курсове и извършените придобивания продажбите на компанията са се понижили с 0,8 на сто.
Американската банка Ситигруп (Citigroup Inc) прогнозира спад от 6 на сто, а Морган Стенли (Morgan Stanley) – от 1,7 на сто. В Китай продажбите на луксозни стоки от престижната марка, чието лого е известно в цял свят, през 2008 г. са се увеличили с 42 на сто, като Гучи има в страната 33 магазина.
Чрез Пино Прентан Редут се извършват 11 на сто от продажбите и постъпват 36 на сто от приходите на Гучи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *