Д-р Николай Михайлов: Ние сме в един режим на Бай Ганьо

София, /КРОСС/ Би било грешно и непродуктивно да мислим, че има някаква външна инстанция, която ни прави луди, заяви в предаването на bTV „Тази сутрин“ д-р Николай Михайлов във връзка с последните публикувани разговори между високопоставени политици и държавни служители и коментара на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. „Мисля, че цялата тази ситуация е продукт на нашата политическа система. Наслаждаваме се на художествено завършена некомпетентност. Ние сме европейски провал в това, което наблюдаваме. Разграничение по оста добри-лоши е невъзможно. Имаме контрабанда, която се покровителства от държавата, това стана ясно от думите на г-н Танов. Имаме една своеобразна катастрофа на публичния образ на управлението и на неговите водещи фактори. Ние сме в един режим на Бай Ганьо“, каза д-р Михайлов.
Според него служителят на митницата на летище София, който има исхемична болест на сърцето и играе футбол с премиера Бойко Борисов, е хубаво да му видим лицето. „Защото е решил да рита топка, бидейки със запушени коронарни съдове. Той е решил да жертва собствения си живот, защото това са къси разстояния, от които той ще може да гълта харизма. А харизмата разширява кръвоносните съдове“, иронизира ситуацията той.
Има една пошлост, която накрая започва да забавлява, смята д-р Михайлов. „Това, че има контрабанда, знаят всички. Това, от кого е покровителствана – също. Това кои са тези, които са я осъществявали – също. Това са комбинациите на СИК, на Магурата, на МВР и на ВИФ. Те са се хванали за гушата и работят по различни канали, за да се види кой кого“, убеден е той.
Държавна сигурност е в това управление е точно толкова, колкото и в тези, които го атакуват, посочи д-р Михайлов. „ДС не е проблем на това управление. ДС сме самите ние, защото, както се изрази един дипломат, ние сме под българско робство. Става дума за крайно изразена деградация, една невъзможност да се действа демократично. Ние нямаме капацитета да разрешим този проблем. Той може да бъде разрешен от ЕК, от ЕП, ако успеят да издърпат с куката Цветан Цветанов и го разпитат“, твърди той.
По думите му има един голям отсъстващ в този дебат. „Институциите ги няма, те са в грипна ваканция. Имам предвид главния прокурор. Няма го. Защо? Това също е очевидно, защото институциите с пришествието на Борисов са в скоби, те са евакуирани от публичния дебат, те са заличени от харизмата на премиера“, обоснова се той. Демокрацията е в беда, когато един народ не е готов за нея и я пожелае, заключи д-р Михайлов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *