Евтино море още 14 дни

Сандвичът в Слънчев бряг удари 5 лева

ВАРНА/БУРГАС. Евтиното море продължава само още 14 дни. Всеки, който иска да мине тънко по родното Черноморие, трябва да побърза и да го посети най-късно до средата на юни. До 15-и може да се резервира и евтина почивка в Албена. Ако си запазите места в следващите две седмици, ще почивате в луксозния курорт с 10% намаление.

Повечето от големите туристически комплекси обаче не изчакаха разгара на сезона и надуха цените още в края на май заради топлото време и чуждите туристи. Кафето в Слънчев бряг вече се продава за 1-1,50 лв. В разгара на сезона то ще стане 2 лв. На караваните край морето сандвичите се харчат средно по 5 лева. Цената на пиците варира от 3 до 6 лева в зависимост от вида и големината. В началото на юни се очаква храната да скочи с още поне 50%.

Кръстина Маринова

Елена Димитрова

–––––––––––––––––––––––––––

В пика на сезона е възможно заведенията да заработят на двойни цени в сравнение със сегашните, твърдят ресторантьори и хотелиери.

Най-солено излиза морето в Златни пясъци. Въпреки че курортът е почти празен и ремонтите по хотелите все още продължават, стоките са с 500 % надценка. За момента обаче ресторантите в Слънчев бряг и Несебър са по джоба на почиващите българи и чужденци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *