Емил Василев: ДАНС е българското Гестапо и са най-големите смешници

Областният координатор на РЗС в Ямбол Жеко Колев бе извикан на разпит в ДАНС, където отиде с трима депутати.

„Най-големите смешници, които съм виждал през живота си, показаха анонимен сигнал и казаха, че това е сигналът, който е изпратен до г-жа Цецка Цачева. Сигналът е точно половин страничка, не е подписан и няма име на подател – срам и позор, срам и позор“, заяви адвокатът Емил Василев, член на ръководството на РЗС и депутат, цитиран отБГНЕС.
Той, заедно със съпартийците си Кристияна Петрова и Георги Терзийски, които също са адвокати, придружиха Жеко Колев в ДАНС.

Неотдавна, след проверка на агенцията, стана ясно, чев подписката на РЗСза референдум за нова Конституция има разкрити манипулирани данни, за което беше сезирана прокуратурата. Янев пък набеди ГЕРБ и „Атака“, че са вписвали неверни подписи, за да излезе, че има злоупотреба.

Днес трима оперативни работници – Иван Москов, Тихомир Стоев и Ангел Ангелов, са показали анономния сигнал на представителите на РЗС. По него е образувана прокурорска проверка в Софийска градска прокуратура под ръководството на прокурор Боряна Бецова.

Емил Василев е поискал да види прокурорско постановление с основание за разпита на Жеко Колев. В постановлението на СГП обаче пише само, че трябва да се установят членовете на инициативния комитет и да се снемат обяснения във връзка с провеждането на подписката. Инициативният комитет на РЗС се състои от 15 души, в това число и тримата депутати, но Колев не е негов член.

„Когато аз казах това на тези тримцата – те се изумиха и казаха: „Ами, ние все пак трябва да извършим някаква проверка“ и аз им казах: „Не надхвърляйте правата си, защото сега ще изляза и срещу вас тримцата ще подам жалба за това, че извършвате длъжностно престъпление“, добави Василев.

Той нарече ДАНС „Българското Гестапо“ и заяви, че допуска, че е възможно и служители на агенцията да са попълнили формуляри от подписката с фалшиви подписи, след което да правят проверка.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *