Кипър очаква да се завърне на пазарите по-рано от предвиденото

Финансовото министерство на Република Кипър е много близо до взимането на решение за завръщане на острова на международните пазари година и половина по-рано от прогнозите на самото правителство в Никозия, предаде агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.

Кипърският министър на финансите Харис Георгиадис потвърди информацията, публикувана днес във вестник „Филелефтерос“, като каза, че е постижима целта за набиране на 500 милиона евро чрез емитиране на облигации.

Той добави, че тази перспектива е била съгласувана с тройката международни кредитори (Европейската комисия, Европейсакта централна банка и Международния валутен фонд) и че за това са информирани политическите партии в страната.

Окончателното решение за емитиране на облигации, които вероятно ще са с петгодишен срок на погасяване и при лихва под 6.5 на сто, се очаква да бъде взето в близките седмици.

Правителството в Никозия разчиташе с голяма доза оптимизъм, че би могло да се завърне на пазарите през лятото тази година, отбелязва гръцката агенция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *