КФН отказа лиценз за инвестиционен посредник на ТНК Маркетс ЕООД

Комисията за финансов надзор (КФН) отказва да издаде лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на ТНК Маркетс ЕООД, става ясно от взетите от регулатора решения на заседанието на 4 юни. От документа става ясно, че компанията е в процес на учредяване.

От друг инвестиционен посредник – Дилингова финансова компания АД, КФН иска в едномесечен срок да бъдат предоставени допълнителна информация и документи. Комисията иска същото и от застрахователната компания Надежда АД.

Регулаторният орган одобрява промяна в устава на Агро Финанс АДСИЦ, приета на общо събрание на акционерите на дружеството, проведено на 04 май 2015 г.

КФН одобрява и проекта за промяна в устава на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, който ще бъде гласуван на редовното годишно общо събрание на акционерите, насрочено за 30 юни 2015 г.

Комисията вписва емисията в размер на 1 375 000 000 обикновени, безналични, поименни, свободно-прехвърляеми варанти с емисионна стойност 0,001 лв., издадени от Уелкъм Холдингс АД по реда на чл. 78, ал. 1 от ЗППЦК, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа по чл. 30, ал. 1, т. 3 от Закона за КФН, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Варантите дават право на притежателите им да упражнят в 6-годишен срок правото си да запишат съответния брой акции от базовия актив на варантите по емисионна стойност 5 лева за акция, които Уелкъм Холдингс АД ще издаде при последващо/щи увеличаване/ния на капитала си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *